Checklist: ben jij klaar om op reis te gaan?

op vakantie

Ga jij binnenkort op reis en wil jij niet voor verrassingen komen te staan? Dan is een goede voorbereiding onmisbaar. Hoe beter de voorbereiding op jouw reis of vakantie, hoe meer tijd jij hebt om te genieten van je welverdiende break. Wij zetten een aantal punten op een rij in deze checklist, die je tijdens jouw voorbereiding niet mag vergeten.

Comfort

Op vakantie wil je natuurlijk helemaal tot rust komen en genieten van je welverdiende reis naar het buitenland. Niet alleen overdag, maar ook ’s avonds en ’s nachts is het belangrijk om goed aan je comfort te denken. Slapen is dan ook erg belangrijk op vakantie. Ga je met je eigen camper, caravan of vouwwagen op vakantie, denk dan goed na over een goed matras. Je kunt een matras op maat laten maken voor bijvoorbeeld in je caravan, zodat je de hele vakantie heerlijk zult slapen.

Reisdocumenten

Zonder reisdocumenten kun je eigenlijk geen kant op. Denk hierbij aan je paspoort of identiteitskaart, afhankelijk waar je naar toe gaat. Binnen de EU is het mogelijk om te reizen met een identiteitskaart. Ga je op reis buiten de EU, bijvoorbeeld als je gaat vliegen naar Amerika of op vakantie naar Dubai, dan is een paspoort noodzakelijk. Buiten de EU is het ook vaak verplicht om een visum aan te vragen, zodat je het land in mag. Het is aan te raden om dit voorafgaand aan je vakantie al te regelen, zodat je dit niet ter plekke op het vliegveld hoeft te doen.

Verken de omgeving online

Heb je behoefte aan een vakantie vol actie, avontuur en mooie uitstapjes? Dan is het aan te raden om voorafgaand aan je vakantie al te zoeken naar leuke bestemmingen. Online kun je veel informatie vinden over vrijwel elke vakantiebestemming. Voor sommige uitstapjes die je wil maken moet je een kaartje kopen of reservering maken. Indien dit online kan, adviseren we je dit te doen. Zo kun je je tijd op je vakantiebestemming optimaal benutten en hoef je niet onnodig lang in de wachtrij te staan. Dit is van toepassing op bijvoorbeeld pretparken, musea en andere populaire bestemmingen. Of je nu gaat kamperen in Frankrijk, een rondreis door Spanje gaat maken of een heerlijke all inclusive vakantie aan de Turkse kust boekt, vaak is er veel over de omgeving al online te bekijken.

Abonnement en rekeningen

In het buitenland gelden vaak wat andere regels dan in Nederland en zijn de gebruiken wat anders. Voor het gebruik van je mobiele telefoon en je bankrekening kunnen er ook verschillen optreden. Kijk goed naar je mobiele abonnement om te bepalen of je met jouw bundel ook in het buitenland kunt bellen en data kunt gebruiken. Is dat niet het geval, kijk dan naar de mogelijkheden van een speciale buitenlandbundel zodat de kosten niet onverwacht hoog uit zullen pakken. Ook voor je bankrekening geldt dat je in het buitenland te maken kunt krijgen met een betaallimiet. Check dit voorafgaand aan de reis bij je bank, zodat je in het buitenland te allen tijden bij je financiën kunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *