Deze plekken op Fuerteventura mag je niet missen

vakantie fuerteventura

De Canarische Eilanden zijn hele populaire eilanden onder Nederlandse vakantiegangers. Het grote voordeel van deze eilanden is dat het hier twaalf maanden per jaar zeer aangenaam weer is. Dus wanneer je in Nederland in de kou zit, zou je ook op deze eilanden heerlijk kunnen vertoeven. Één van de Canarische Eilanden is Fuerteventura. Dit eiland is wellicht minder bekend dan de eilanden Gran Canaria en Tenerife, maar ook Fuerteventura is het bezoeken meer dan waard. Het is van oorsprong een vulkanisch eiland en staat bekend om de vele mooie stranden die je hier vind. Op Fuerteventura kun je een hele gevarieerde vakantie beleven, waarbij je je geen moment hoeft te vervelen. Wij zetten de leukste plekken op Fuerteventura voor je op een rij, die je eigenlijk niet mag missen.

Corralejo

Corralejo is één van de meest populaire plaatsen op Fuerteventura. De stad ligt in het noordoosten van het eiland en wordt gekenmerkt door twee opvallende dingen. Een mooie, grote haven en de prachtige witte stranden die hier te vinden zijn. De straten rond de haven zijn erg mooi en gezellig. Je vindt hier verschillende leuke winkels, terrassen, bars en restaurants. Vanuit de haven zijn er verschillende boottochten die je hier kunt maken. Zo gaat er ook een directe bootverbinding naar het nabijgelegen eiland Lanzarote.

Pico de la Zarza

Liefhebbers van een actieve vakantie kunnen niet om de Pico de la Zarza heen. De Pico de la Zarza is letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van Fuerteventura. Deze berg is het hoogste punt van het eiland en met een leuke wandeling kun je de top bereiken. Echt iets voor liefhebbers van een avontuurlijk uitje tijdens je vakantie. Op de top van deze berg heb je een prachtig uitzicht over het hele eiland. Let er wel op dat je ongeveer 4 tot 5 uur bezig bent met de beklimming van de Pico de la Zarza.

Morro Jable

Helemaal in het zuiden van het eiland vind je het toeristische plaatsje Morro Jable. Het is een niet zo groot dorpje, maar het is hier wel enorm gezellig. Je vindt hier verschillende leuke restaurants en winkeltjes. Ook het strand van Morro Jable is een bezienswaardigheid op zich. De vuurtoren van Morro Jable is ook heel mooi om te zien. Het dorpje staat bovendien bekend om de productie van Aloe Vera, een product dat veel mensen thuis gebruiken.

Leuke accommodaties Fuerteventura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *