Een paar dagen heerlijk genieten in Gent

citytrip gent

Wie zoekt naar een leuke bestemming voor een volgende citytrip, doet er goed aan om naar de stad Gent te gaan kijken. Gent is een stad in België en staat bij veel liefhebbers van citytrips hoog op het verlanglijstje. Wat ons betreft is dat niet voor niets. Gent is niet alleen een hele mooie, maar ook een gezellige stad. De stad staat bekend om de cultuurhistorische gebouwen die door de hele stad te vinden zijn, het gezellige uitgaansleven en de indrukwekkende musea. Genoeg redenen dus om een paar dagen de stad te bezoeken. Wij zetten een aantal leuke highlights van Gent voor je op een rij.

Markten

Gent staat onder andere bekend om de vele markten die er te vinden zijn. Leuke voorbeelden hiervan zijn de Vrijdagsmarkt, die welke week plaatst vindt op één van de oudste pleinen van de stad. Maar ook de Oude Vismijn is een markt die je niet mag missen. Op het Sint-Veerle plein kun je deze markt elke week bezoeken. Het Grote Vleeshuis is ook een leuke markt om te bezoeken. Anders dan de naam doet vermoeden is dit een markt met niet alleen vlees, maar ook verse groenten en fruit.

Terrassen

In het centrum van de stad Gent vind je vele terrassen die horen bij de restaurants, cafés en andere eetgelegenheden. De stad ademt gezelligheid, en dat is op deze terrassen goed te zien. Voor liefhebbers van Belgische bieren is Gent dan ook een echte aanrader, omdat er verdeeld over de stad verschillende stadsbrouwerijen te vinden zijn waar je heerlijke bierproeverijen kunt houden. Wandelend door de stad kom je de leukste plekjes tegen om volop te genieten van de Gentse gezelligheid.

Belfort

Naast gezelligheid heeft Gent meer te bieden dan alleen dat. Gent is namelijk ook een hele mooie en indrukwekkende stad. Een van die indrukwekkende punten is de Belforttoren van ongeveer 95 meter hoog. Deze toren is de middelste van een rij torens in de binnenstad. De toren is gebouwd in de 14e eeuw die toegankelijk is voor publiek. Vanaf het hoogste punt van deze toren heb je een prachtig uitzicht over de hele stad. Een aanrader om te bezoeken wanneer je een paar dagen in deze mooie stad bent.

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Verhuisfirma Gent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *