Frankrijk is en blijft een populaire vakantiebestemming

vakantie frankrijk

Zoek je een heerlijke vakantiebestemming in Europa, dan denk je al snel aan Frankrijk. Al jaren gaan Nederlandse toeristen maar al te graag naar dit prachtige land om hier tijdens de vakantie te verblijven. Frankrijk kent meerdere prachtige regio’s die geschikt zijn voor een vakantie. Zowel in het noorden, westen als zuiden zijn er populaire gebieden waar er veel te beleven is. Wij zetten de leukste gebieden in Frankrijk voor je op een rij, en hopen je zo te helpen bij het kiezen van een leuke vakantiebestemming. Met het vliegtuig, met de auto en caravan op pad en verblijven op een gezellige camping, of vanuit een mooi vakantiehuis Frankrijk gaan verkennen, het land is zo veelzijdig dat je altijd wel een leuke plek kunt vinden.

Cote d’Azur

In het zuiden van Frankrijk vind je de Cote d’Azur. Het is een zeer populaire vakantiebestemming en dat komt mede door het zeer aangename klimaat dat hier heerst. Aan deze prachtige kustlijn vind je de indrukwekkende badplaatsen Cannes en Saint-Tropez, maar ook de kleine dorpjes zijn het bezoeken de moeite waard. In deze regio zijn voornamelijk langs de kust veel hotels te vinden waar je tijdens jouw vakantie kunt verblijven.

Normandië

De regio Normandië is te vinden in het noorden van Frankrijk. De regio staat met name bekend om haar prachtige landschap, in combinatie met ruige kustlijnen. Liefhebbers van wandelen, fietsen en met de auto langs prachtige plekken rijden komen hier helemaal aan hun trekken. Normandië is ook een regio met een grote historische betekenis, omdat hier tijdens de Tweede Wereldoorlog veel gestreden is. Vele burchten en kastelen kun je hier bezoeken en van binnen bekijken.

Dordogne

Al jaren is de Dordogne een zeer populaire vakantiebestemming onder toeristen uit heel Europa. In deze prachtige regio vind je vooral veel vakantiehuizen en campings, en ook Nederlanders komen hier heel graag. De grootste en leukste stad om te bezoeken in deze regio is Sarlat, waar je uren kunt rondslenteren in de historische straatjes. Toeristen zijn hier meer dan welkom en voor zowel jong als oud is hier voldoende te beleven.

Wil jij Frankrijk op een heerlijke manier beleven, dan is het aan te raden om een vakantiehuis te huren voor jouw verblijf. Het geeft je rust, plezier en een fijne plek om als uitvalsbasis voor jouw vakantie in Frankrijk te gebruiken. De leukste vakantiehuizen in Frankrijk boek je onder andere via Maisonne.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *