Lindos, een prachtig dorpje op Rhodos

vakantie rhodos lindos

Rhodos is een populaire vakantiebestemming onder Nederlandse vakantiegangers. Rhodos is een van de leukste eilanden van Griekenland, en hier kun je genieten van zon, zee en strand, maar het eiland heeft nog meer te bieden dan dat. Rhodos-stad is de populairste stad van het eiland, maar het eiland kent meer mooie steden en dorpjes. Een van die dorpen is Lindos, een prachtig schilderachtig wit dorpje in het oosten van Rhodos. Lindos is te vinden op ongeveer 50 kilometer ten zuiden van Rhodos-stad. Kleine straatjes, authentieke huisjes en aan de voet van de stad een prachtig strand. Hier moet je zijn geweest.

Akropolis

De mooiste bezienswaardigheid van Lindos is de Akropolis, het symbool van de stad. Lindos ligt tegen een berg aan, en op de top van deze ruim 100 meter hoge berg staat de Akropolis van Lindos. Je vindt hier ook het historische kasteel van de stad, die je van binnen kunt bekijken. Om op de top te komen kun je heerlijk wandelen door de gezellige straatjes van Lindos. Ook is het mogelijk om op een ezel naar boven of beneden te gaan, als je wat minder goed ter been bent. Onderweg naar boven kom je meerdere historische bezienswaardigheden tegen. Zo kom je langs oude waterreservoirs uit de Byzantijnse tijd, waarna je later het Johannieter kasteel en het mooie paleis van Athena Lindia tegenkomt.

Prachtig uitzicht in Lindos

Eenmaal aangekomen op het hoogste punt van Lindos kun je genieten van de prachtige Akropolis van Lindos. Naast dit stukje prachtige architectuur, heb je hier een prachtig uitzicht over een groot deel van de regio. Je kijkt hier uit over de leuke straatjes van de stad en je zult zien dat de stad vol staat met de herkenbare prachtige witte huisjes. Ook kijk je vanuit de top uit over de prachtige stranden van Lindos. Deze worden gezien als een van de mooiste stranden van Rhodos. Na de wandeling van boven naar benenen over ruim 500 traptreden, heb je wel een heerlijk verkoelende duik in de zee verdiend.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Travel_Youko (@travel_youko) on

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *