Tips om geld te besparen op vakantie

vakantie

Sparen voor een vakantie en vervolgens al je spaargeld spenderen op vakantie is hartstikke zonde. En toch overkomt het de meeste mensen die op vakantie gaan. Vaak begin je al een halfjaar van tevoren met sparen waardoor je sommige uitjes links moet laten liggen, wat erg jammer kan zijn. Maar in je achterhoofd weet je dat het, het allemaal waard is want een vakantie is een unieke beleving en iedereen verdient het om op vakantie te gaan. Maar hoe fijn zou het zijn als bij je terugkomst nog steeds spaargeld over hebt. In dit artikel geven we een aantal tips over hoe je geld kan besparen op vakantie.

1# Vlieg vanaf Eindhoven of Rotterdam

Wie in de buurt van Amsterdam woont zal waarschijnlijk vliegen vanaf Schiphol Airport. Wat sommige mensen niet weten is dat de prijs van een vliegticket een stuk hoger is wanneer je vanaf Schiphol vertrekt. Een vlucht vanaf Eindhoven of Rotterdam scheelt zo € 50,-. Als je van plan bent om naar Eindhoven te gaan kan je daar prima parkeren op het vliegveld. Vergelijken de parkeerprijzen op Eindhoven Airport of Rotterdam Airport van tevoren op deze website.

2# Free tours, we want them!

In de meeste grote steden worden er gratis tours aangeboden. Aan het eind van de tour kan je de begeleider een kleinigheidje geven voor de moeite. Om een gratis tour te vinden zal je op het internet moeten zoeken. Het kan zijn dat de tours wat moeilijker te vinden zijn dan de betaalde tours. Zoek daarom ook op Facebook en verschillende reiswebsites voor backpackers en jongeren.

3# Maak een apart spaarpotje voor eten

Op vakantie wordt er vaak veel geld uitgegeven aan eten en drinken. Even een ijsje tussendoor of wat water kopen in de supermarkt. Al deze kleine uitgaven stapelen snel op en al gauw heb je op 1 dag meer dan € 100,- kwijt. Maak daarom een apart spaarpotje voor eten en drinken en houdt je uitgaven bij.

4# Slaap in hostels of doe aan couchsurfing

Hotels en appartementen kosten per nacht meestal meer dan 50 euro. Als je kosten wil besparen op vakantie dan kan je het beste niet in een hotel of appartement slapen. Een hostel is per nacht een stuk goedkoper en de meeste hostels zien er prima uit. Een nog goedkopere manier om te overnachten is couchsurfing. Dit houdt in dat je een paar nachten bij een vreemde op de bank slaapt en dan weer verder reist naar de volgende slaapplaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *