Egypte

Wie op zoek is naar een vakantie waar je kunt genieten van een prachtig resort, een heerlijk strand en zeer aangename temperaturen, moet zeker even bij de mogelijkheden in Egypte kijken. Egypte is een land met een rijke historie vol piramides en farao’s, maar is ook een land waar veel vakantiegangers ieder jaar weer met veel plezier naar toe gaan. Het land ligt aan de Rode Zee, en aan deze kilometers lange kustlijn vind je verschillende prachtige resorts om tijdens jouw vakantie te verblijven. Op deze plek kun je even helemaal tot rust komen, en met de vele all-inclusive resorts in het land kom je helemaal niets te kort hier. Vakantie vieren in dit land is ook echt uitrusten en genieten.

All-inclusive Egypte

Egypte is vooral bekend om haar prachtige resorts waar je op basis van all-inclusive kunt verblijven. Met een all-inclusive verblijf betaal je vooraf een vast bedrag, en voor dit bedrag krijg je alles wat je zoekt. Verblijf in een prachtig resort, geniet meerdere keren per dag van een heerlijke maaltijd, en pak lekker te drinken wat je wil. Ook kun je ’s avonds genieten van een leuke show op het resort of doe je mee met een van de leuke activiteiten op het resort. En dat allemaal voor een vaste prijs, zonder onaangename verrassingen op het einde. Dat is toch een heerlijke manier van vakantie vieren?

Populaire accommodaties Egypte

Populaire bestemmingen Egypte

Voornamelijk de oostkant van Egypte is erg geliefd onder toeristen. Hier vind je onder andere de populaire badplaatsen Hurghada, Sharm el Sheikh en Marsa Alam. In deze plaatsen vind je meerdere luxe all-inclusive resorts. Tijdens je vakantie op deze resorts kun je allerlei leuke dingen doen in de omgeving, denk bijvoorbeeld aan een spannende jeepsafari of het bezoeken van de prachtige stad Cairo. Ook liefhebbers van duiken komen in Egypte helemaal aan hun trekken. De onderwaterwereld van de Rode Zee is adembenemend mooi. Het is daarom zeker de moeite waard om hier een kijkje te aan namen.

Onderwaterwereld Rode Zee

Waar veel mensen zullen denken dat in Egypte alleen de piramides een grote bezienswaardigheid is, is er in dit prachtige land veel meer te zien dan dat. Één van die dingen is de onderwaterwereld van de Rode Zee. Duikers zullen de tijd van hun leven beleven hier. In de Rode Zee bekijk je onder andere prachtige koraalriffen. Bovendien leven hier veel verschillende vissen die je tijdens jouw duik kunt zien. Het wordt gezien als één van de mooiste plekken ter wereld om te duiken. Vanuit veel resorts heb je de kans om onder begeleiding van een professional duiklessen te nemen in de Rode Zee.

Klimaat Egypte

Wanneer je naar Egypte op vakantie gaat, moet je er rekening mee houden dat de temperatuur flink kan oplopen. Egypte heeft namelijk een woestijnklimaat, behalve aan de noordkant van het land. Het regent hierdoor zelden in Egypte en kan de temperatuur in de heetste maanden zomaar oplopen tot boven de 35 graden. De heetste maanden in Egypte zijn juni, juli en augustus.