Griekenland

In het zuiden van Europa vind je de prachtige vakantiebestemming Griekenland. Griekenland is al jaren één van de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlandse toeristen, en dat is niet voor niets. Het land heeft vele leuke eilanden, van groot tot klein een lekker rustig tot gezellig druk, waar jij heerlijk vakantie kunt vieren. Vrijwel alle grote vakantieaanbieders bieden dan ook vele reizen naar deze zonnige bestemming aan. Griekenland staat bekend om haar vele eilanden, het aangename klimaat en de fijne sfeer die op deze eilanden hangt. Wat jij ook zoekt in een vakantie, in dit land ga je het ongetwijfeld vind. Grote kans dat je hier volgend jaar opnieuw naar toe wil gaan voor je welverdiende vakantie.

Griekse eilanden

Griekenland is een land dat voor een deel bestaat uit het vasteland, maar ook uit vele eilanden. Het land kent duizenden grote en kleine eilanden, waarvan er ruim 200 bewoond zijn. Veel van deze bewoonde eilanden zijn ook erg geschikt om te bezoeken tijdens een vakantie. De meest bekende eilanden van Griekenland zijn Rhodos, Kos en Kreta. Op al deze eilanden vind je verschillende leuke steden en dorpjes, kilometers lange kustlijn en een ruim aanbod aan hotels. Vanuit Nederland gaan er verschillende directe vluchten naar deze eilanden. Het is ongeveer 3 a 4 uur vliegen naar je Griekse vakantiebestemming, afhankelijk van het eiland dat je gaat bezoeken.

Vakantiemogelijkheden Griekenland

Omdat Griekenland vele mogelijkheden biedt om vakantie te vieren, ga jij ongetwijfeld de vakantie vinden waar jij naar op zoek bent. Het land is uitermate geschikt voor iedereen die op zoek is naar een vakantie vol zon, zee en strand. Dat is hier namelijk vrijwel overal te vinden. Ook voor toeristen die wat meer rust zoeken, is Griekenland een geschikte bestemming. In de kleine, authentieke dorpjes waar je enorm van de rust kunt genieten, zijn toeristen ook meer dan welkom. Een leuke manier om het land te ontdekken is om meerdere eilanden in één reis te bezoeken. Dit noemen ze eilandhoppen en is enorm in opkomst.

Het enige wat jij nodig hebt voor een heerlijke vakantie in Griekenland, is een goede koffer vol met zomerse kleren, goede zin en een fijne zwembroek. Je zult merken dat je helemaal tot rust komt in dit prachtige land, dat je kunt genieten van het aangename klimaat en dat je ook nog eens prachtige dingen kunt zien.

Populaire accommodaties Griekenland

Kreta

Het grootste en misschien wel meest populaire eiland van Griekenland is Kreta. Dit eiland is het meest zuidelijke van alle Griekse eilanden, en is erg populair onder toeristen. Het eiland heeft een hele lange kustlijn, zowel in het noorden als in het zuiden van het eiland. In verschillende leuke badplaatsen kun je prima vakantie vieren, omdat hier een groot aanbod aan hotels en resorts te vinden is. Een aantal leuke plaatsen om heen te gaan tijdens je vakantie zijn Heraklion, Malia en Rethymnon. Tijdens je bezoek aan het eiland is het aan te raden om met een huurauto het eiland te verkennen. Kreta is naast een gezellig eiland ook een heel mooi eiland. Een mooie bezienswaardigheid is de Samariakloof, gelegen in het midden van het eiland.

Vakanties Kreta

Kos

Ook Kos is een eiland dat veel door toeristen bezocht wordt. Het eiland heeft alles wat jij zoekt in een fijne vakantie. Het kent een aantal leuke badplaatsen, met als bekenste plek Kos-stad. Deze stad heeft een gezellig centrum, een mooie haven, een leuk nachtleven en allerlei mooie hotels. Op veel plekken kun je zelfs een fiets huren om je op die manier makkelijk van hotel naar centrum of strand te vervoeren.

Vakanties Kos

Rhodos

Rhodos is een eiland dat in het oosten van Griekenland ligt, net voor de kust van Turkije. Op Rhodos kun je heel gevarieerd vakantie vieren. Als je houdt van zon, zee en strand, dan zit je op dit zonovergoten eiland goed. Er zijn verschillende kleine tot grote badplaatsen waar je heerlijk kunt genieten van het mooie weer. Daarnaast heeft Rhodos een aantal prachtige bezienswaardigheden, die je kunt bezoeken tijdens je verblijf. Zo ligt er vlak bij Rhodos-stad het oude gedeelde van Rhodos-stad. Ook is het kustplaatsje Lindos het bezoeken waard. Deze plaats ligt op een heuvel, met bovenop de heuvel de prachtige Akropolis. Vanuit hier kun je bij helder weer over een groot deel van het eiland uitkijken.