Kroatië

Kroatië is een verborgen pareltje als het gaat om vakantiebestemmingen in Europa. Waar iedereen bij een zomervakantie in Europa denkt aan landen als Spanje of Griekenland, staat Kroatië vaak niet bovenaan het lijstje. Wat ons betreft is dat heel jammer, want het land heeft toeristen enorm veel te bieden. Kroatië is een land waar je prachtige steden tegenkomt, mooie baaien en stranden, een schitterende natuur en enorm gastvrije mensen. Toerisme is de laatste jaren enorm aan het groeien in dit land, waardoor jij als toerist hier een zeer aangename tijd kunt hebben. Ga jij de komende vakantieperiode naar Kroatië? Je zult er geen spijt van krijgen.

Istrië, mooie regio in Kroatië

Op het gebied van vakantie in Kroatië is Istrië misschien wel de meest populaire regio om te bezoeken. Istrië ligt in het zuiden van het land en heeft een lange, mooie kustlijn. Je komt hier zowel ruige rotswanden tegen maar ook prachtige baaien met een fijne zee. In deze baaien vind je verschillende authentieke badplaatsen waar je heerlijk kunt vertoeven. Of je hier nu komt voor de prachtige omgeving, de heerlijke zee of de gezellige dorpjes, Istrië heeft het allemaal. Met name de zomermaanden zijn erg populair onder toeristen die Istrië bezoeken. De regio is erg aan te raden voor zowel jonge stellen als gezinnen met opgroeiende kinderen.

Aangenaam klimaat

In de winter is Kroatië niet het beste land om te bezoeken voor een vakantie. In de zomer daarentegen wel! Het land heeft een Mediterraan klimaat, waardoor de temperatuur in de zomer oploopt tot ongeveer 30 graden. Aan de kust van Kroatië waait in de zomer vaak een verfrissend briesje, wat heerlijk is als je even wil ontsnappen aan de warmte. Een verfrissende duik in de zee kan natuurlijk ook helpen.

Kroatië is zowel per auto als per vliegtuig goed te bereiken. Er zijn verschillende reisaanbieders die een complete reis inclusief vlucht naar Kroatië aanbieden. Echter kiezen ook veel mensen er voor om het land met de auto te bezoeken. Groot voordeel van vervoer met eigen auto is dat je in Kroatië op zoek kunt gaan naar alle mooie plekjes die het land je te bieden heeft.

Populaire accommodaties Kroatie