Mallorca

Op slechts een paar uur vliegen van Nederland ligt het prachtige eiland Mallorca. Dit eiland in de Middellandse zee is ideaal voor een gevarieerde vakantie vol zon, zee strand en veel avontuur.

Prachtige badplaatsen

Mallorca is een eiland waar je prachtige badplaatsen tegenkomt waar je kunt verblijven tijdens jouw vakantie. De grootste stad van het eiland is Palma de Mallorca. Hier vind je ook het vliegveld van het eiland. Palma is een heerlijke stad om door heen te slenteren, door de smalle, gezellige straatjes te lopen of te genieten op een van de gezellige pleinen. Andere leuke badplaatsen om te bezoeken zijn onder andere Cala d’Or, El Arenal en Cala Milor.

Baaien en stranden op Mallorca

Op Mallorca kom je veel prachtige stranden tegen. Het eiland zit vol met mooie baaitjes waar je je ogen uitkijkt. Op het eiland is veel variatie aan grote, uitgerekte stranden tot aan kleine, idyllische baaitjes. Als je een auto huurt en je wil een aantal stranden bezoeken, dan zijn deze stranden zeker de moeite waard.

  • Santa Ponsa
  • Playa de Alcudia
  • Cala Portais
  • Cala Dela

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mallorca (@mallorca_guide) on

Vakantie op Mallorca

Spanje, en Mallorca in het bijzonder, is een erg populaire bestemming onder toeristen. Omdat het klimaat hier erg gunstig is, is het hier gedurende een groot deel van het jaar erg aangenaam weer. De meeste vakantiegangers kiezen ervoor om te verblijven in het zuiden van het eiland. Mooie stranden en leuke steden en dorpjes vind je hier voldoende. Hier kom je ook veel hotels en resorts tegen waar jij kunt verblijven tijdens je reis. Verschillende reisaanbieders bieden complete vakantiepakketten aan naar dit fijne eiland. Het is wat ons betreft een aanrader om een auto te huren tijdens je vakantie op Mallorca. Zo ontdek je de leukste plekjes van het eiland.

Bezienswaardigheden op Mallorca

Op Mallorca is het niet alleen erg fijn om aan het strand te liggen, het eiland heeft daarnaast ook prachtige bezienswaardigheden die je kunt gaan bezoeken. Een goed voorbeeld daarvan is het dorp Valldemossa. Dit dorp ligt boven in de bergen in het noordwesten van Mallorca. Dit kleine, authentieke dorpje ligt in een zeer natuurrijke omgeving en is totaal niet toeristisch.

Een andere lekue plaats om te bezoeken is het middeleeuwse dorp Alcudia. Deze plaats ligt tussen de baaien van Alcudia en Pollenca in en heeft nog een grote indrukwekkende stadsmuur en stadspoort. Veel kleine huisjes en krappe straatjes zorgen voor een prachtige omgeving om eens doorheen te wandelen.

Populaire accommodaties op Mallorca